I can't get tired of chicken
I love the simplicity of chicken in the sense that you can combine it with many different things, cook it in so many ways and never get bored with it.
There's only one problem. Not only is this chicken stuffed, it will make you feel stuffed, too. But don't worry, it's sooooooooooo good you won't mind. I could eat this every day, I swear.
(for 2)
- 2 chicken breasts (2 halves)
- 1 small leek or 1 zucchini
- 50 g mozzarella or scamorza
- 1 tablespoon EVOO
- 1/2 tablespoon butter
- 1/2 glass dry Marsala
- flour, salt, poultry seasoning
Prepare the chicken for stuffing by opening "a pocket" either along one side or like this:
Season the chicken with salt and poultry seasoning, inside and outside.
Fill the breasts with the leek and cheese mixture, and close the opening with a toothpick. You see, making a small opening, makes it easier to close, you need only one toothpick.
In a skillet, warm up the oil and butter and add chicken.
Add Marsala and let it evaporate a little bit, then cover, reduce the heat to minimum and cook for about 5-10 minutes, (depends how thick your chicken is), turning once, until the meat is done.
POLLO RIPIENO CON PORRI O ZUCCHINE
Nello stesso modo potete riempire il pollo con la zucchina. Semplicemente sostituite il porro con la zucchina grattugiata grossolanamente (senza cuocerla prima). A me è piaciuto ancora di più con la zucchina. A voi la scelta.
(per 2 persone)
- 2 petti di pollo (o meglio, 2 metà)
- 1 porro o 1 zucchina
- 50 g di mozzarella (o scamorza)
- 1 cucchiaio di olio EVO
- 1/2 cucchiaio di burro
- 1/2 bicchiere di Marsala secco
- farina, sale
Incidete una tasca nei petti di pollo. Potete farlo tagliando lateralmente oppure come nella foto, infilando il coltello nel senso della lunghezza dalla parte più spessa.
Insaporite il pollo a piacere e riempite con il ripieno di porro e formaggio.
Chiudete con uno stuzzicadenti.
Passate la carne nella farina e scuotete via quella in eccesso.
Scaldate in una padella l'olio e il burro e doratevi il pollo per 10 minuti, girandolo una sola volta.
Sfumate con 1/2 bicchiere di Marsala, coprite e lasciate cuocere a fuoco basso per altri 5-10 minuti per terminare la cottura.
PILEĆA PRSA PUNJENA PORILUKOM ILI TIKVICAMA
Stoga evo ukusnog receptića za punjena prsa. Meni se jako sviđa. Meso ostane sočno i mekano, a budući da obožavam sir i sve vrste punjenja, smatram ovaj recept neodoljivim.
Na isti način pripremite punjenje s tikvicom. Naribajte krupno tikvicu (bez da je kuhate) i pomiješajte s mozzarellom. Ostatak je isti.
(za 2 osobe)
- 2 pileća prsa (dvije polovice)
- 1 poriluk ili 1 tikvica
- 50 g mozzarelle
- 1/2 čaše vina Marsala (ili suhog bijelog vina)
- 1 žlica ulja
- 1/2 žlice maslaca
- brašno, sol, Vegeta
Zarežite džep u pilećem filetu (ili prorežite sa strane ili zarežite nožem po dužini s deblje strane fileta). Posolite i povegetite meso pa napunite nadjevom od poriluka i sira. Zatvorite čačkalicom.
Pobrašnite meso, otresite višak brašna pa popržite na ulju zagrijanom zajedno s maslacem 10 minuta da porumeni s obje strane.
Dodajte Marsalu (ili bijelo vino ako nemate Marsalu), ostavite da malo ispari, poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi oko 5-10 minuta da se meso skuha do kraja).
Ovaj je recept i na stranici Coolinarika.com.
I don't use leeks nearly enough as I should. I'm going to give this a try. I love the way you stuff them. So neat this way and they look beautiful.
ReplyDeleteI love the versatility of chicken, too! Your stuffed chicken is simply gorgeous!!
ReplyDeleteThat's a great stuffing technique. The chicken looks awesome, I'm a huge chicken fan too.
ReplyDeleteche delizia, di un pollo fatto così non mi stancherei mai neanch'io! un bacione
ReplyDeleteadoro il pollo!! figurati se preparato così non te lo spazzolo tutto!! super!
ReplyDeletewow love this great job will tweet lol
ReplyDeleteWhat a great way to stuff chicken. I really like the technique you used. Thanks for the photo of this! I'm very visual.
ReplyDeleteThis does look mighty delicious! We eat chicken a lot at our home and it's nice to find new ways to jazz things up. :D
Perfect timing! I have zucchini in the fridge that I have to use up and this will be a great recipe to use them for. Love it : )
ReplyDeleteaaaaaaaaaaaaaaaa....Dajanaaaaaaa...cosa vedono i miei occhiiiii!!!!! quella foto con sto fagottino aperto è da denuncia, ti mando gli avvocati, non si può è pure quasi ora di pranzo... ok dai passamene uno sottobanco e ritiro tutto eheheheh
ReplyDeletetesò una vera delizia!!!
bacioni
e buon fine settimana
Fiorella
Volim poriluk i piletinu!
ReplyDeleteMozes mi, molim te, dati link na 'grcku baklavu' ne mogu naci recept na tvom blogu (ne znam ni da li se tako zove):)?
Chicken is such a versatile meat. You have shown in your blog post that chicken can be stuffed with ingredients that can be delicious and still very healthy.
ReplyDeleteI have been really enjoying your blog posts.
Sei riuscita a trasformare un semplice petto di pollo in un secondo fantastico,ho l'acquolina in bocca,lo provo in settimana,non riesco a resisterhli,ti farò sapere :)
ReplyDeleteMmm...looks delicious. I love the cheese oozing out.
ReplyDeleteI don't get tired of chicken either : )
did someone say chicken? LOL. love the stuffing technique. Soooo much better than pounding and rolling the little suckers. ok, I have to make this one this week for sure! It looks delish.
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