Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver

Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver

I guess I'm repeating myself, but when I'm in search of a new recipe to use some seasonal fruit of vegetables, my favourite place to search is Jamie's Jamie at Home book. It's so well organized per seasons, with those tempting pictures that simply invite you to try the recipes. I always find his recipes so perfectly balanced and yet simple and easy to make.
I prepared these roasted peppers at the end of summer, with the peppers I brought from my father's. They were really delicious, and had that familiar smell that only homegrown peppers have, nothing to do with the artificial stuff I usually buy at the supermarket.
If you're  having a dinner party, barbecue or similar, they can be a perfect appetizer or a side dish, but if you love peppers as much as I do, you may serve them as a main dish as well.
I added some mozzarella di buffala to complete this meal  and enjoyed it hundred per cent.


Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver


Roasted Stuffed Peppers
(by Jamie Oliver, Jamie at Home)


* 2 yellow bell peppers
* 2 red bell peppers
* sea salt and freshly ground black pepper
* 1 clove of garlic
* 25 cherry tomatoes
* 2-3 fresh hot peppers (chilli or other)
* 1-2 TBspoons capers
* a handful of stoned black olives
* fresh basil
* 1 TBspoon wine vinegar
* 3 TBspoons extra virgin olive oil
* 4 big slices of rustic bread
* 4 mozzarellas
* 2 handfuls of arugula (rocket salad)


Turn the oven on to 200°C.
Cut the peppers in half lenghtwise - remove the seeds but leave the stems.
Season them with salt and place on a baking tin lined with baking paper, cut side up.

In a bowl mix together the finely chopped garlic, the tomatoes cut in half, the finely chopped hot peppers, the rinsed and dried capers, the chopped olives and basil leaves.
Season with salt, pepper, oil and vinegar. Mix well with your hands.

Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver

Fill the empty peppers with this mixture. Jamie also suggests to put a slice of pancetta on top (for a non-vegetarian option).
Cover the whole baking tin with a piece of aluminium foil and bake for 20 minutes. Being baked covered in this way, the peppers will release steam and thus soften.
Remove the aluminium foil and bake for additional 20-30 minutes, until the peppers are golden on edges and crisp.

While the peppers are in the oven, cut the bread slices in half and toast them - I did it on a hot grilling pan.
Place one pepper on each slice of toasted bread, cut it through so that the juices can soak the bread, top it with a mozzarella cut in half and a little arugula salad. Season with sea salt and drizzle with a little extra virgin olive oil.
These peppers can also be served with fish or pureed and served as a soup, any leftovers can be used to season pasta.

Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver


Peperoni arosto con peperoncini e pomodorini
(di Jamie Oliver, La mia cucina naturale)


* 2 peperoni gialli
* 2 peperoni rossi
* sale marino e pepe nero appena macinato
* 1 spicchio d'aglio
* 25 pomodorini ciliegia
* 2-3 peperoncini rossi freschi
* 1-2 cucchiai di capperi
* una manciata di olive nere denocciolate
* basilico fresco (un ciuffo)
* 1 cucchiaio di aceto di vino (rosso o bianco)
* 3 cucchiai di olio EVO
* 4 fette di pane 
* 4 mozarelle
* 2 manciate di rucola

Scaldate il forno a 200°C.
Tagliate i peperoni a meta per il lungo, togliete i semi, ma lasciate il gambo.
Salateli fuori e dentro e metteteli su una teglia ricoperta con la carta da forno, con il lato tagliato verso l'alto.
In una terrina mescolate l'aglio tagliato finemente, i pomodorini tagliati a metà, i peperoncini affettati, i capperi lavati e asciugati, le olive e le foglie di basilico. Condite con sale, pepe, olio e aceto e mescolate il tutto con le mani.
Riempite ogni mezzo peperone con il ripieno assicurandovi che in ciascuno ci sono tutti gli ingredienti. Versate sopra i peperoni il sughetto rimasto nella terrina. Se vi piace, adagiate sopra ogni peperone una o due fettine di pancetta (per una versione non-vegetariana).
Coprite la teglia con un foglio d'alluminio e infornate per 20 minuti (i peperoni rilasceranno il vapore e si ammorbidiranno a punto giusto).
Scoprite la teglia e cuocete per altri 20-30 minuti fino a quando i peperoni saranno croccanti e con i bordi dorati.
Tostate le fette di pane (tagliate a metà) sulla bistecchiera ben riscaldata. Posate su ogni fetta un peperone arrosto. Incidetelo con un coltello fino ad arrivare al pane che ne assorbirà il sughetto.
Servite con metà mozzarella e un po' di rucola. Completate con un po' di sale marino e un filo d'olio extra vergine d'oliva.

Questi peperoni sono buonissimi anche serviti con del pesce arrosto, quello che avanza si può usare per condire la pasta.



Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver


Pečene paprike s ljutim papričicama
(by Jamie Oliver, Jamie at home)


* 2 žute paprike
* 2 crvene paprike
* morska sol i svježe mljeveni crni papar
* 1 češanj bijelog luka
* 25 cherry rajčica
* 2-3 svježe ljute papričice
* 1-2 žlice kapera
* šaka odkoštenih crnih maslina
* svježi bosiljak (listovi)
* 1 žlica vinskog octa
* 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
* 4 kriške kruha
* 4 mozarelle
* 2 šake rikule


Uključite pećnicu na 200°C.
Paprike prerežite na pola - izvadite sjemenke i unutrašnje pregrade, ali ostavite peteljke.
Nasolite ih i stavite na pleh obložen papirom za pečenje s prerezanom stranom prema gore.


Pomiješajte u zdjeli usitnjeni češnjak, rajčice prerezane na pola, nasjeckane ljute papričice, isprane i posušene kapere, nasjeckane masline i nakidane listiće bosiljka.
Posolite i popaprite, dodajte ocat i ulje pa sve dobro izmiješajte rukama.


Napunite polovice paprika.
Jamie također predlaže da se preko nadjeva stavi i kriška pancette, tko želi.
Pokrijte pleh s paprikama aluminijskom folijom i stavite peći u već zagrijanu pećnicu 20 minuta.
Paprike će ovako pokrivene otpuštati paru i odmeknuti.
Zatim skinite foliju i nastavite peći još 20-30 minuta dok ne postanu krokantne i porumene po rubovima.


Prepecite kriške kruha (ja sam ih prepekla u gril tavi dok su se paprike pekle).
Na svaku krišku kruha stavite pečenu papriku, dodajte pola mozzarelle i malo rikule.
Posolite s mrvicom morske soli i malo maslinovog ulja.


Jamie također kaže da su ove paprike odlične kao prilog ribi s grila, ili ih se može ispasirati, dodati im malo vode i napraviti juhu, ostaci mogu također poslužiti za začiniti tjesteninu.

Roasted Stuffed Peppers by J. Oliver

Comments

  1. Super izgleda i punjenje za paprike je fino, pogotovo ako se doda panceta.

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  2. Odlicno! Uvek se divim kako je Dzejmi majstor jako ukusnih i bas jednostavnih recepata... :)

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  3. Zbog ovog recepta sam počela da istražujem kako da postavim bookmark koji će biti izdvojen, kao znak da obavezno moram da pravim. Odličan izbor recepta i sjajna realizacija!

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  4. Love stuffed peppers..and this with tomatoes looks so inviting and delectable.

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  5. Izvrstan recept, mora biti jako fino, a tako i izgleda ! Jako mi se sviđa, a u prezentaciji posebno uživam !

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  6. Super receptić, i fantastična izvedba!! Uživala sam u slikama!

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  7. You are right this would make a great appetizer. Very pretty.

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  8. odlična izvedba sjanog recepta

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  9. odličan recept!
    i fotografije su divne, baš pozivaju na druženje, jelo, guštanje...
    prekrasno :)

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