Food gallery: Strudel
Caramel Apple Strudel |
One of the most favourite desserts in my house.
I love making it, combining new ingredients every time.
Pulling my own phylo/filo dough is part of the process that I simply love, because no storebought phyllo dough is so nice and tastes the same.
Caramel Apple Strudel - preparation |
Every season has it's favourite...
Cherry and Apple Strudel |
and autumn is perfect for one of my favourite ones...
Apple Strudel (left) and Pumpkin Strudel (right) |
Savoury Strudel with Fresh Cheese |
Predivna galerija, ne znam da li bih pre probala slatki ili slani "model" kad sve tako dobro izgleda!;))
ReplyDeleteo, koliko divnih štrudli! ja moram malo vježbati ove domaće kore, sad je pravo vrijeme za to :) Baš me zanima ptrudla s bundevom, nisam nikad bundevu skoristila u štrudli, što jeprava šteta. Izgledaju odlično!
ReplyDelete* mignone, i ja bih, da mi se obje nađu na stolu skupa, vjerojatno imala jedan komad u jednoj, a drugi u drugoj ruci. Hvala ti
ReplyDelete* Tamara, s bundevom obožavam, jedina u obitelji, i svu je sama pojedem. Ne volim slanu verziju, ali u slatkoj bih se mogla udaviti. Ne stavljam ništa posebno, samo sitno naribanu bundevu, pošećerim i zamotam. Kad sam radila ovu na slici doslovno sam se zanijela pa stavila toliko nadjeva, da je ispečena izgledala kao da sam komad bundeve zamotala u sasvim malo tijesta i ispekla :))
Uh kako su dobre, mada bih najradije capnula ovu "Caramel Apple Strudel"
ReplyDeletejedna bolja od druge, ne znam za koju bi se prvo odlučila
ReplyDeletequesto strudel è una meraviglia!
ReplyDeletepassa a trovarmi per il risultato della mia raccolta... posta in arrivo!!!
Divna galerija, toliko finih stvari na jednom mestu.
ReplyDeleteKako radis ovu strudlu sa karamelom i jabukama, jel ono klasicno sa jabukama pa jos malo poprkas karamelom pride ili? I, ako da, koji karamel koristis? Deluje mi kao nesto bas za mene pa ako ti nije tesko nakucaj uputstvo :)
Hi, Dajana, beautiful strudels! Will you post the recipes, please?
ReplyDeleteCasa de vainilla, štrudla s karamelom i jabukama je nastala onako u hodu, jabuke nasjeckane na kockice sam prvo propirjala s maslacem i malo šećera, a onda sam se sjetila da imam i malo karamel umaka (onaj što ja pravim, recept je na blogu). Za preljev sam pomiješala jaje, šećer, kiselo vrhnje i maslac, pa sam posipala tako po tijestu jabuke i preljev. A gore sam premazala žumanjkom umućenim s mlijekom i šećerom,prije pečenja i još 2-3 puta tokom pečenja.
ReplyDeleteAnonymous, the recipe for Apple and Cherry strudel is already posted here on blog. The Caramel Apple strudel was improvised, I'd need to get hold of all the ingredients and quantities before I can post it.
ReplyDeleteAnd the Pumpkin strudel is the most simple one, I just spread the shredded pumpkin over the phyllo, sprinkle with lots of sugar and roll it.
Thanks!
ReplyDeletepredivne fotke! sve štrudlice super izgledaju. volim ih u svim kombinacijama okusa, slane i slatke. posebno me zanima ova s jabukama i karamelom. možemo li očekivati i recept za nju? :)
ReplyDelete*Hvala, Monika, i meni se ona posebno svidjela. Potrudit ću se pohvatat konce i napisati recept, jer ova mi je došla onako u hodu, nisam baš vodila računa točno koliko sam čega stavila.
ReplyDeleteThe strudels all look so very good. I can't imagine making my own phyllo dough.
ReplyDeleteDivota! Razvučeno tijesto ti je savršeno! Meni je najdraža ona sa jabukom, pa sa višnjama, a nikada nisam pravila sa bundevom. :(
ReplyDeletePredobre štrudlice, ne bih niti jednu odbila, a ona "Caramel Apple" me posebno mami da je isprobam. Sve mi jako lijepo izgledaju, baš prekrasna galerija !
ReplyDelete