Food gallery: Strudel

Caramel Alpple Strudel
Caramel Apple Strudel

One of the most favourite desserts in my house.
I love making it, combining new ingredients every time.
Pulling my own phylo/filo dough is part of the process that I simply love, because no storebought phyllo dough is so nice and tastes the same.

xDSC_0695
Caramel Apple Strudel - preparation

Every season has it's favourite...

Apple and Cherry Strudel
Cherry and Apple Strudel

and autumn is perfect for one of my favourite ones...
Apple and Pumpkin Strudel
 Apple Strudel (left) and Pumpkin Strudel (right)


And not only sweet...

DSC_0579
Savoury Strudel with Fresh Cheese

Comments

  1. Predivna galerija, ne znam da li bih pre probala slatki ili slani "model" kad sve tako dobro izgleda!;))

    ReplyDelete
  2. o, koliko divnih štrudli! ja moram malo vježbati ove domaće kore, sad je pravo vrijeme za to :) Baš me zanima ptrudla s bundevom, nisam nikad bundevu skoristila u štrudli, što jeprava šteta. Izgledaju odlično!

    ReplyDelete
  3. * mignone, i ja bih, da mi se obje nađu na stolu skupa, vjerojatno imala jedan komad u jednoj, a drugi u drugoj ruci. Hvala ti

    * Tamara, s bundevom obožavam, jedina u obitelji, i svu je sama pojedem. Ne volim slanu verziju, ali u slatkoj bih se mogla udaviti. Ne stavljam ništa posebno, samo sitno naribanu bundevu, pošećerim i zamotam. Kad sam radila ovu na slici doslovno sam se zanijela pa stavila toliko nadjeva, da je ispečena izgledala kao da sam komad bundeve zamotala u sasvim malo tijesta i ispekla :))

    ReplyDelete
  4. Uh kako su dobre, mada bih najradije capnula ovu "Caramel Apple Strudel"

    ReplyDelete
  5. jedna bolja od druge, ne znam za koju bi se prvo odlučila

    ReplyDelete
  6. questo strudel è una meraviglia!
    passa a trovarmi per il risultato della mia raccolta... posta in arrivo!!!

    ReplyDelete
  7. Divna galerija, toliko finih stvari na jednom mestu.
    Kako radis ovu strudlu sa karamelom i jabukama, jel ono klasicno sa jabukama pa jos malo poprkas karamelom pride ili? I, ako da, koji karamel koristis? Deluje mi kao nesto bas za mene pa ako ti nije tesko nakucaj uputstvo :)

    ReplyDelete
  8. Hi, Dajana, beautiful strudels! Will you post the recipes, please?

    ReplyDelete
  9. Casa de vainilla, štrudla s karamelom i jabukama je nastala onako u hodu, jabuke nasjeckane na kockice sam prvo propirjala s maslacem i malo šećera, a onda sam se sjetila da imam i malo karamel umaka (onaj što ja pravim, recept je na blogu). Za preljev sam pomiješala jaje, šećer, kiselo vrhnje i maslac, pa sam posipala tako po tijestu jabuke i preljev. A gore sam premazala žumanjkom umućenim s mlijekom i šećerom,prije pečenja i još 2-3 puta tokom pečenja.

    ReplyDelete
  10. Anonymous, the recipe for Apple and Cherry strudel is already posted here on blog. The Caramel Apple strudel was improvised, I'd need to get hold of all the ingredients and quantities before I can post it.
    And the Pumpkin strudel is the most simple one, I just spread the shredded pumpkin over the phyllo, sprinkle with lots of sugar and roll it.

    ReplyDelete
  11. predivne fotke! sve štrudlice super izgledaju. volim ih u svim kombinacijama okusa, slane i slatke. posebno me zanima ova s jabukama i karamelom. možemo li očekivati i recept za nju? :)

    ReplyDelete
  12. *Hvala, Monika, i meni se ona posebno svidjela. Potrudit ću se pohvatat konce i napisati recept, jer ova mi je došla onako u hodu, nisam baš vodila računa točno koliko sam čega stavila.

    ReplyDelete
  13. The strudels all look so very good. I can't imagine making my own phyllo dough.

    ReplyDelete
  14. Divota! Razvučeno tijesto ti je savršeno! Meni je najdraža ona sa jabukom, pa sa višnjama, a nikada nisam pravila sa bundevom. :(

    ReplyDelete
  15. Predobre štrudlice, ne bih niti jednu odbila, a ona "Caramel Apple" me posebno mami da je isprobam. Sve mi jako lijepo izgledaju, baš prekrasna galerija !

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi, Welcome to my blog. I love hearing your feedback, so don't hesitate to say what you think, or ask any question, I'd be glad to help.

Benvenuti! Mi fa piacere che vi siete fermati qui. Se vi va, lasciatemi un commento, una domanda, o altro, li leggerò con piacere.

Hvala vam na posjeti. Volim pročitati vaše mišljenje, stoga je svaki dobronamjeran komentar dobro došao kao i pitanja i nedoumice. Trudit ću se odgovoriti svima.

Popular Posts