Spring Potato Soup with Kohlrabi
There are moments when I get carried away by so many things I'd like to try - new recipes, new ingredients, difficult stuff that I need to see if I'm able to make... that I forget how simple, everyday things can be delicious. Things you make for no particular reason but just because you feel good and you don't want to mess too much in the kitchen.
Only a few ingredients and you get to enjoy a delicious bowl of soup. And it's also colourful and eye pleasing. Trust me ;))
(4 servings):
* 1/2 kg potatoes
* 1 onion
* 1 clove of garlic
* 2 TBspoons Extra Virgin Olive Oil
* 1,5 liters vegetable or chicken stock
* 1 dl cooking cream
* 1 kohlrabi
* a couple red radishes
* parsley
* salt and pepper
Peel the potatoes and cut them into small pieces.
Clean the onion and chop it finely. Clean the garlic and leave it whole.
Heat the EVOO in a pot and sauté the potatoes, the onion and the garlic for a couple minutes.
Add the stock, cover and let cook on medium heat for about 30 minutes.
Purée everything in a blender and then pour back into the pot.
Add the shredded kohlrabi and cook for a few minutes.
Add the cooking cream, salt and pepper to your taste and remove from heat.
Serve the soup garnished with thin slices of red radish and parsley.
(per 4 persone):
* 1/2 kg di patate
* 1 cipolla
* 1 spicchio d'aglio
* 2 cucchiai di olio EVO
* 1,5 litro di brodo di verdure o di pollo
* 1 dl panna fresca
* 1 cavolo rapa
* un paio di ravanelli
* prezzemolo
* sale e pepe
Sbucciate le patate e tagliatele a pezzettini.
Pulite la cipolla e tritatela. Sbucciate l'aglio, lasciatelo intero.
Scaldate l'olio in una pentola e rosolate per qualche minuto la cipolla, le patate e l'aglio.
Aggiungete il brodo e lasciate cuocere a fuoco medio per circa 30 minuti.
Frullate il tutto e versate di nuovo nella pentola. Aggiungete il cavolo rapa grattugiato con una grattugia a fori grossi e lasciate cuocere ancora per qualche minuto.
Unite la panna, aggiustate di sale e pepe e servite la crema aggiungendo i ravanelli tagliati a fettine sottili e le foglioline di prezzemolo.
(za 4 osobe):
* 1/2 kg krumpira
* 1 glavica luka
* 1 češanj bijelog luka
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1,5 litra povrtnog ili kokošjeg temeljca
* 1 dl vrhnja za kuhanje
* 1 korabica
* par rotkvica
* list peršina
* sol i papar
Krumpir ogulite i narežite na kockice. Luk očistite i sitno nasjeckajte.
Popržite luk, krumpir i češnjak na zagrijanom ulju par minuta. Ulijte temeljac i ostavite da se kuha oko 30 minuta.
Izmiksajte juhu u blenderu ili propasirajte pa vratite u lonac.
Dodajte oguljenu i naribanu korabicu pa opet kratko prokuhajte.
Dodajte vrhnje, posolite i popaprite po ukusu.
Poslužite juhu ukrašenu na listiće narezanom rotkvicom i listićima peršina.
Amo il cavolo rapa, anche crudo, così croccante, nelle zuppe da gusto e freschezza! Ottima la tua, bellissima la presentazione!
ReplyDeleteAnch'io. Purtroppo non lo trovo spesso da comprare, qualche volta solo da NaturaSì
DeleteJako zanimljivo izgleda.
ReplyDeleteSi respira davvero aria di primavera in quel piatto, delicato e leggero. Bellissima la presentazione,un baciotto
ReplyDeleteKrasno, juhe jako volim :)
ReplyDeleteThat looks so cute. I love kohlrabi, but have only ever eaten it raw with some salt on it.
ReplyDeleteSi hai ragione, le ricette semplici e genuine sono molto spesso piu' gustose di quelle super elaborate. Questa zuppa ha un aspetto bellissimo, fresco e leggero.
ReplyDeleteOdlično izgleda!
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