Roasted radishes

Roasted radishes

When you don't know what to say, cook some radishes ^_^
I've been absent for so long that I don't know where to start. I miss my little space here, but trust me I can hardly find time to eat a decent meal. To cook and photograph these days is a mission impossible.
So I'm taking advantage of a forced "flu break" from work to publish at least some archived recipes.
It was my first time ever making roasted radishes and I was positively surprised.
I served them together with baked feta cheese (both Jamie Oliver's recipes).
Their bright red colour puts me in good mood, too.

Roasted radishes


Roasted radishes
(by Jamie Oliver)

* 200 g red radishes
* 1 TBspoon vegetable oil
* 1/2 Tbspoon liquid honey
* 1 teaspoon fennel seeds
* 1/2 lime (zest and juice)

Preheat the oven to 180°C.
Clean and wash the radishes. Place them on a baking tray lined with baking paper.
Season the radishes with honey, oil, a little salt, and fennel seeds.
Roast them for about 20 minutes.
Take them out of the oven and sprinkle with lime zest and juice.
Serve them warm.



Roasted radishes


Ravanelli arrosto
(di Jamie Oliver)

* 200 g di ravanelli
* 1 cucchiaio di olio (EVO o di semi)
* 1/2 cucchiaio di miele liquido
* 1 cucchiaino di semi di finocchio
* 1/2 lime (succo e scorza)

Scaldate il forno a 180°C.
Lavate e pulite i ravanelli. Metteteli su una teglia rivestita con la carta da forno.
Condite i ravanelli con l'olio, il miele, un pizzico di sale e aggiungete i semi di finocchio.
Mescolate bene e metteteli a cuocere nel forno caldo per circa 20 minuti.
Una volta cotti, spruzzateli con il succo di lime e aggiungete anche la scorza grattugiata.
Servite i ravanelli caldi o tiepidi.




Roasted radishes


Pečene rotkvice
(recept Jamieja Olivera)

* 200 g očišćenih rotkvica
* 1 žlica ulja
* 1/2 žlice tekućeg meda
* 1 žličica sjemenki koromača
* 1/2 limete (korica i sok)

Zagrijte pećnicu na 180°C.
Stavite rotkvice na pleh.
Začinite ih s uljem, medom, malo soli i sjemenkama koromača.
Dobro ih promiješajte i stavite peći oko 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i pospite naribanom koricom i sokom limete.
Poslužite ih tople.

Comments

  1. Ma sai che non avevo mai pensato ai ravanelli glassati in forno? a dire il vero non ho mai pensato di cuocerli, li mangio sempre crudi. Hanno un aspetto delizioso.

    ReplyDelete
  2. Na svim postovima vidim i slike osim na ovom? A ideja je vrlo neobična i nisam još nigde videla da neko peče rotkvice. Živo me interesuje kakav je ukus. Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. čudno, ne shvaćam zašto se ne vide slike, ja ih vidim normalno

      Delete
  3. Ricetta particolare davvero, e molto invitante :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi, Welcome to my blog. I love hearing your feedback, so don't hesitate to say what you think, or ask any question, I'd be glad to help.

Benvenuti! Mi fa piacere che vi siete fermati qui. Se vi va, lasciatemi un commento, una domanda, o altro, li leggerò con piacere.

Hvala vam na posjeti. Volim pročitati vaše mišljenje, stoga je svaki dobronamjeran komentar dobro došao kao i pitanja i nedoumice. Trudit ću se odgovoriti svima.

Popular Posts