Rice, Millet and White Chocolate Cookies
Healthier but delicious just the same, at least I liked them very much.
Fifteen days at my parents-in-law's are over and we are going back home tomorrow and the kids are starting school on Monday, so good old frenetic rhythm will soon step in. And I just can't face a long day without an energetic start.
With that in mind, we had the last real pizza for now, a couple mozzarellas di bufala and we are ready to start a diet.... one of these Mondays... probably...
Millet flakes |
(for approx. 30 cookies)
* 2 eggs (free range or organic)
* 100 g unrefined brown sugar
* 6 TBspoons oil
* 100 g rice flour
* 100 g whole wheat flour
* 50 g millet flakes
* 100 g good quality white chocolate
Whisk the eggs with the sugar in a mixing bowl.
Add the oil, one tablespoon at a time, whisking well before adding the next one.
Mix in the rice flour first, then the whole wheat flour, and in the end the millet flakes and the white chocolate cut into small pieces.
Mix everything well with your hands to get a soft dough (in case the dough is too soft, add a bit more flour, and in case it's too hard a little apple juice).
Shape the dough into small balls, size of a walnut, and place them on a baking sheet.
Bake the cookies for 15-20 minutes in an oven preheated to 160°C.
Let them cool completely before storing them in an airtight container.
La ricetta viene da Cucina naturale.
Biscotti di riso e miglio con cioccolato bianco
(per circa 30 biscottini)
* 2 uova (organiche o da allevamento a terra)
* 100 g zucchero di canna integrale
* 6 cucchiai di olio
* 100 g farina di riso
* 100 g farina di grano integrale
* 50 g fiocchi di miglio
* 100 g cioccolato bianco
Con una frusta a mano sbattete bene le uova con lo zucchero.
Aggiungete l'olio, un cucchiaio per volta mescolando bene prima di aggiungere quello successivo.
Unite prima la farina di riso, poi quella integrale e alla fine i fiocchi di miglio e il cioccolato bianco tagliato a pezzettini.
Mescolate bene per ottenere una pasta morbida (se dovesse risultare troppo morbida aggiungete un po' di farina, e nel caso contrario, se dovesse risultare troppo dura un po' di succo di mela).
Formate delle palline grandi quanto una piccola noce e sistematele su una placca da forno ricoperta con la carta da forno.
Infornate i biscotti per circa 15-20 minuti a 160°C.
Lasciateli raffreddare e poi trasferiteli in una scatola di latta.
Ottimi con una tazza di latte.
Stoga vam i predlažem danas ovaj ne tako nezdrav recept za kekse, zbilja posebnog okusa.
Keksići od riže i prosa s bijelom čokoladom
(za 30-ak keksića)
* 2 jaja
* 100 g integralnog smeđeg šećera
* 6 žlica ulja
* 100 g rižinog brašna
* 100 g integralnog pšeničnog brašna
* 50 g pahuljica od prosa
* 100 g bijele čokolade
Ručnom pjenjačom razmutite jaja sa šećerom.
Dodajte jednu po jednu žlicu ulja i svaki put dobro izmiješajte prije nego dodate sljedeću.
Umiješajte prvo rižino brašno, zatim integralno, i na kraju pahuljice prosa i sitno nasjeckanu bijelu čokoladu.
Izmiješajte sve dobro rukama da dobijete mekano tijesto (po potrebi dodajte još malo brašna ako je premekano, ili malo soka od jabuke ako je previše tvrdo, mrvičasto).
Oblikujte kuglice veličine manjeg oraha i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite kekse 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
Se ve irresistible luce muy rica y lindas me encanta,abrazos y abrazos.
ReplyDeleteE' proprio il genere di biscotti che piace a me, rustico e giustamente goloso. Che voglia di inzuppo... :D! Un bacione e tantissimi auguri di buon anno
ReplyDeleteWhat a delicious cookies...they look so yummy!
ReplyDeleteI'd like to eat some of them... :Q__
Have a nice weekend! :)
A lot of hugs,
Incoronata.
Predivan recept, Dajana! Još samo da uspijem naći rižino brašno kod nas :)
ReplyDeleteSuper fotke!
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