02 June, 2010

Ajme... tema



Još jedan mjesec druženja u igrici Ajme koliko nas je je iza nas, a ja sam primila štafetu domaćice za šesti mjesec koju mi je uručila Branka, i zahvaljujem joj što je mislila baš na mene.
Na trenutak sam bila u nedoumici koju temu odabrati, a da se svima sviđa. Posebno sam htjela da tema bude nešto što se može upotrijebiti za pripremu slanih i slatkih jela. Neke teme su, otkrila sam kasnije, već bile odrađene ranije, prije mog sudjelovanja, za neke nisam bila sigurna jesu li svima dostupni, i na kraju je izbor pao na meni omiljeno povrće, koje je također vezano za ovo razdoblje, ne smeta nikome po zdravstvenom pitanju, čak naprotiv, i može se iskoristiti na puno načina od predjela do deserta.
Dakle, moj odabir su TIKVICE - žute, zelene, duguljaste, okrugle, vi birajte.
Nemojte mi ih samo razbiti o glavu. Znam da ih neki ne vole, ali možda ih potaknem da promijene mišljenje.
Radujem se vašem sudjelovanju i očekujem puno zanimljivih prijedloga i ideja koje ću moći dodati svojoj kolekciji recepata s tikvicama.

Link na recepte koje objavite ovaj mjesec u okviru igrice
Ajme koliko nas je, na temu TIKVICE, zajedno sa slikama, možete mi slati na adresu

bakerscornerblog@yahoo.it





For a couple months now, I've been participating in a game started by some food bloggers from ex-Yugoslavian territory, called Ajme, koliko nas je (Wow, how numerous we are). Every month one person chooses a topic (usually an ingredient) and we participate in the game creating recipes using that ingredient.
This month I'll be hosting the game, and I've chosen ZUCCHINI as a topic, any recipe, from appetizer to dessert, using zucchini as an ingredient, can participate.
Anyone who'd like to participate (from now till the end of June) can send me a link to the recipe and a photo of the dish, published on their blogs, to the above e-mail adress.



ULAZNICE / ENTRIES:

Dunja: Džem od tikvica
Enogastromama: Tagliatelle s tikvicama alla contadina
Branka: Bruschette s tikvicama, Umak od tikvica i kozica
Angie: Zucchini cheese spread
Nada: Šareni pileći ražnjići s rižom i graškom
Nada: Mini tortice s tikvicama, gorgonzolom i pršutom
Nada: Brancin iz folije s pancetom i povrćem
Nataša: Pileće rolnice
Tadeja: Medaljoni s tikvicama
Dajana (ja): Čokoladni kolač s tikvicama, Pečeno povrće na mediteranski način
Snježana: Polpetice od tikvica i Ukiseljene tikvice
Dilajla: Marinirane tikvice, Pohane tikvice, Pasticcio od tikvica i mesa
Dragana: Venac od špageta, Slatke lazanje s tikvicama i ogrozdom
Olivera: Integralna pizza s povrćem, Čorba od tikvica s kozicama
Mira: RAW-ručak za poneti, Varivo od tikvica, Ako deca ne vole tikvice, Tikvice s nori algom
Jasna: Zucchini filled with lentils and feta
Aleksandra: Lazanje od tikvica
Duška: Šampinjoni punjeni tikvicama
Nela: Čorba od tikvica
Kathairo: Juha od tikvica s Roquefortom
Lana: Slana torta od griza s tikvicama

24 comments:

  1. Super tema, bravo domaćice !!
    Volim tikvice na sve moguće načine i ovo mi je baš super. Veselim se novom krugu igrice !

    ReplyDelete
  2. Bravo, baš se veselim, da se malo odmaknemo od kolača, ali ... pa naravno, zašto ne i kolači. Čestitke domaćici, odlična tema!

    ReplyDelete
  3. Veoma si me obradovala izborom teme. Iskreno, plašila sam se da bi tema mogle biti jagode, koje obožavam ali najviše od svega svježe.
    Tikvice su super, super tema.

    ReplyDelete
  4. I meni se bas svidja tema, obozavamo tikvice :)

    ReplyDelete
  5. Super je tema, i ja obozavam tikvice!! Samo... blago tebi, ti si u Italiji i imas da kupis cvjetove tikvice... Spremala sam ih nekad sa razlicitim punjenjem, przene... toliko su delikatni, a nevjerovatno ukusni!! Sa ovom temom si mi izazvala blagu nostalgiju :)) Ah, moracu da se zadovoljim nekom drugom upotrebom tikvice :))

    Pozdrav i sve pohvale za blog! :)

    ReplyDelete
  6. obooožavam tikvice.

    sjajna tema

    ReplyDelete
  7. Odlična tema a pogotova sad kad će ih biti u izobilju a i ja ih volim na sto načina.

    ReplyDelete
  8. * Hvala vam, drago mi je da je tema naišla na odobravanje (barem do sad :)) i želim dobrodošlicu svima koji su ovdje po prvi put.

    * Dunja, ja već dugo hoću iskušati Zucchini Chocolate bread, sad će vjerojatno biti prilika.

    *Selma, jagode su bile jedna od opcija, ali sam ih potisnula u drugi plan, tebi na radost, vidim.

    * Nela, ja cvjetove ne kupujem iz principa, cijena im je kao da su od zlata. Ali zato već drugu godinu sadim tikvice u svom mikro vrtu i onda uživam u cvjetovima do mile volje. Stvarno su jako ukusni.

    Još jednom hvala svima, a i onima koji će kasnije navratiti. Ja ću biti odsutna do idućeg ponedjeljka ali vi slobodno krenite s pripremama.

    ReplyDelete
  9. I meni se sviđa tema, moj dragi i ja obožavamo tikvice. Deca doduše najviše vole onako pohovane, ali se ne bune baš ni za druge kombinacije. E super, odoh da razmišljam šta bih mogla. :)

    ReplyDelete
  10. Bas mi se svidja novi zadatak, posle svih vockica koje smo imali dobro da je na redu nesto iz familije povrca...uzimamo odmah zalet!;)))

    ReplyDelete
  11. Sve čestitke za izbor domaćice, izbor namirnice odličan, ja ih lično obožavam:)

    ReplyDelete
  12. Oh my gosh, how cool it this! Now my little brain is not going to stop until I come with something...

    ReplyDelete
  13. Cestitam!!! Napokon tema po mom ukusu, ne znam kako spremljene ih vise obozavam, punjene, pohovane, u sosu...sada barem imam izgovor da ih stalno pravim:)))

    ReplyDelete
  14. Savrsena tema!Čestitke novoj domaćici!!!

    ReplyDelete
  15. Che idea carina!! molto divertente.

    ReplyDelete
  16. Čestitke domaćici! Tema odlična, oduševljena sam, mašta već radi! :)

    ReplyDelete
  17. he, he, moje najdraze tikvice!!!:)))))))))

    ReplyDelete
  18. Ma possiamo partecipare anche noi piccoli foodbloggers italiani? Magari con la ricetta in inglese... ?

    ReplyDelete
  19. * Hvala vam puno, djevojke, bas me raduje da se tikvice svidaju svima, ocekujem puno, puno lijepih recepata.

    *Jasmine, certo, con una ricetta in inglese poi sarebbe perfetto. Grazie :)))

    ReplyDelete
  20. how exciting!! If i come up with a recipe, I'll let you know. Does it have to be original?

    ReplyDelete
  21. Thanks, Danielle, it's not necessary that you invent a recipe, it's important the recipe is good :)))

    ReplyDelete
  22. I ja ću se pridružiti, upravo sam objavila jedan recept s tikvicama,:)

    ReplyDelete

Hi, Welcome to my blog. I love hearing your feedback, so don't hesitate to say what you think, or ask any question, I'd be glad to help.

Benvenuti! Mi fa piacere che vi siete fermati qui. Se vi va, lasciatemi un commento, una domanda, o altro, li leggerò con piacere.

Hvala vam na posjeti. Volim pročitati vaše mišljenje, stoga je svaki dobronamjeran komentar dobro došao kao i pitanja i nedoumice. Trudit ću se odgovoriti svima.