Pasta with creamy broccoli sauce
Pasta with creamy broccoli and almond sauce
(4 servings):
* 400 g broccoli
* 100 ml heavy or cooking cream
* 40 g ricotta cheese
* 12 fresh basil leaves
* 1 clove of garlic
* about 10 peeled almonds
* 30 g grated parmigiano cheese
* 350-400 g pasta (penne, tortiglioni, sedani, farfalle, etc.)
Cook them in a large pot of lightly salted water for 10 minutes, until soft.
Drain the broccoli florets with a slotted spoon. Cook the pasta in the same water.
Leave a few smaller florets for garnish and puree the rest in a food processor.
Add the heavy cream and the ricotta and mix again. If it's too thick, add a few tablespoons of water the broccoli was cooked in.
Finely mince the garlic, the almonds and the basil leaves.
Mix the broccoli cream, the garlic and almond mix and the grated parmigiano in a saucepan and heat on low until the pasta is cooked al dente. Season with salt and pepper to taste.
When the pasta is cooked, drain it and add to the saucepan with the broccoli sauce.
Stir well and serve the pasta warm with more grated parmigiano.
Pasta con la crema di broccoli e mandorle
(per 4 persone):
* 400 g di broccoli
* 100 ml di panna fresca
* 40 g di ricotta
* 12 foglie di basilico
* 1 spicchio d'aglio
* 10 mandorle (circa) pelate
* 30 g parmigiano grattugiato
* 350-400 g di pasta (penne, tortiglioni, sedani, farfalle, ecc.)
Usando un cucchiaio forato, scolate i broccoli e mettete la pasta a cuocere nella stessa acqua.
Mette da parte qualche cimetta per decorazione e passate il resto dei broccoli nel mixer fino a ottenere una crema. Aggiungete la panna e la ricotta e azionate di nuovo il mixer.
Tritate finemente le foglie di basilico, con le mandorle e l'aglio.
Versate la crema di broccoli in una casseruola, aggiungete il trito di basilico, mandorle e aglio e 30 g di parmigiano grattugiato.
Salate, pepate e scaldate la crema sul fuoco basso.
Scolate la pasta quando è cotta al dente e versatela nella casseruola con la crema di broccoli. Mescolate bene e servite aggiungendo le cimette messe da parte e altro parmigiano grattugiato.
Tjestenina s krem umakom od brokule s bademima
(za 4 osobe):
* 400 g brokule
* 100 ml neutralnog, svježeg slatkog vrhnja
* 40 g ricotte
* 12 listića bosiljka
* 1 češanjbijelog luka
* 10-ak oguljenih badema
* 30 g naribanog parmezana
* 350-400 g tjestenine po izboru (penne, tortiglioni, sedani, farfalle, itd.)
Brokulu podijelite na cvjetiće i operite.
Kuhajte je u malo posoljenoj vodi 10-ak minuta, dok ne odmekne.
Izvadite brokulu šupljikavom žlicom i stavite kuhati tjesteninu u istu vodu.
Odvojite po želji nekoliko cvjetića za ukras, a ostatak smrvite u el. sjeckalici da dobijete kremu.
Dodajte slatko vrhnje i ricottu pa još kratko izmiksajte.
Ako je krema pregusta, dodajte par žlica vode u kojoj se kuhala brokula.
Usitnite skupa češnjak, bademe i listove bosiljka.
Pomiješajte kremu od brokule, smjesu češnjaka i bosiljka i naribani parmezan, pa zagrijavajte na tihoj vatri dok tjestenina nije kuhana. Posolite i popaprite po ukusu.
Ocijedite tjesteninu kad je kuhana al dente i dodajte je u posudu s kremom od brokule, promiješajte dobro i poslužite toplo posipajući dodatnim parmezanom.
This sounds wonderful, we love broccoli
ReplyDeleteStrašno volim ovakve umake za tjesteninu, nešto slično radim sa šparogama, a ovo mi je odlična ideja s brokulom. ne da pamtim, nego pamtiiiiiiim!
ReplyDeleteOvo mi predobro zvuči i izgleda, brokulu obožavam i ovo jelo ću si već sutra pripremiti !
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